Dag van de Aarde: duurzaamheid & milieubewustheid bij Solvio

Vandaag, 22 april, is het Dag van de Aarde of nog beter bekend als Earth Day. Deze jaarlijkse dag staat volledig in het teken van activiteiten die als doel hebben om ons op een positieve wijze bewust te maken van de bijzondere planeet waarop we leven en hoe we dit leven kunnen bewaren.
De Aarde die ooit een bron van onuitputtelijke grondstoffen leek, laat meer en meer merken dat dit niet zo is. Duurzaam en milieubewust leven is dus de boodschap, en daar besteden we bij de Solvio Group graag aandacht aan.

Hoe zet Solvio zich in voor het milieu?

Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zorgen wij voor verschillende initiatieven.

Groene stroom voor onze klanten

Jaarlijks organiseren wij voor al onze VME klanten met gemeenschappelijke aansluitingen een groepsaankoop, en kiezen daarbij voor groene stroom in plaats van grijze. Wat is groene stroom precies? Het gaat eigenlijk om elektriciteit die opgewekt wordt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals:

 • Windenergie
 • Zonne-energie
 • Warmtekrachtkoppeling
 • Waterkracht
 • Biomassa

Verduurzaming en energietransitie van het bestaand gebouwenpatriumonium

Solvio werkt al jaren samen met onder meer Stad Antwerpen en Ecohuis voor de verduurzaming en de energietransitie van het bestaand gebouwenpatrimonium. Energietransitie staat voor transitie van de ene energiebron naar de andere. Het gaat om de manier waarop we energie opwekken en gebruiken structureel te veranderen. We bereiden ons met verschillende partners voor op deze toekomstige energietransitie, om onze klanten daarbij zo goed mogelijk te kunnen bijstaan en ondersteunen.

Zelf uw ecologische voetafdruk verkleinen?

Dagelijks zetten we ons in voor het milieu. Wilt u dat ook graag doen maar weet u niet goed hoe? Hieronder lijsten we enkele tips op voor het alledaagse leven om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

 1. Ga voor een hervulbare waterfles:
  Gaat u op een daguitstap of gewoon naar uw werk? Kies dan voor een hervulbare waterfles en laat de plastic flessen links liggen.
 2. Haal uw opladers uit het stopcontact:
  Het lijkt misschien niet zo, maar ze verbruiken wel degelijk nog energie als u ze in het stopcontact laat zitten.
 3. Kies voor ledlampen:
  Zelfs spaarlampen zijn vervuilender dan men denkt. De beste keuze in dit geval zijn ledlampen.
 4. Een goed geïsoleerd huis is er twee waard:
  Uw huis op de juiste temperatuur brengen vergt enorm veel energie. Dit voor zowel verkoelen als verwarmen. Hebt u nog enkel glas, vervang uw ramen.
 5. Zet de verwarming een graad lager dan gewoonlijk:
  Het is een kleine moeite, maar het heeft een groot effect.

 

Terug naar ‘Solvio nieuws’