SOLVIO_SOLUTIONS_CLR_

Ontstaan

Solvio Solutions werd opgericht in 2014 door Daan Clerinx en Olivier Blockhuys onder de vorm Edifix bvba en is de technisch pijler van de Solvio Groep. Solvio Solutions is ontstaan vanuit de vaststelling dat onze klanten vaak in de kou blijven staan voor een snelle oplossing voor kleinere onderhouds -en herstellingswerken. Solvio wil haar klanten een rechtstreeks aanspreekpunt bieden voor de meeste van de dagelijkse technische hindernissen die opduiken in gebouwen.

Daarbij zijn Daan en Olivier ervan overtuigd dat de toekomst nog heel wat uitdagingen telt in energiebesparende maatregelen, en willen zij maximaal kennis en knowhow opdoen over de ontwikkelingen in deze sector, om daaruit tools te ontwikkelen die aangeboden kunnen worden aan onze klanten, zoals met het Transparanse en het Reenovate project. De slogan ‘Smart Living Together’ sluit hierbij aan.

Wat is Solutions?

Onze pijler Solutions is gestructureerd om kleine en middelgrote herstellingen en onderhoudsoplossingen voor gebouwen van particulieren en bedrijven aan te bieden voor zaken zoals onderhoud en nazicht van lichtinstallaties, bijstellen van deuren, leegpompen van kelders, … en dat allemaal in één dienstverlening. Daarmee bespaart u voorrijkosten van verschillende leveranciers, en kan u beroep doen op onze technische bijstand voor de meeste dagelijkse problemen die zich voordoen in gebouwen. Indien een probleem niet binnen ons werkgebied valt, zorgen wij voor een gespecialiseerde vakman ter plaatse.

Solvio Solutions kan u ook bijstaan bij de eerste opsporingswerken van de oorzaak van een lek, tot het opstellen van de bestekken voor herstelling van de gevolgschade. Indien u als particulier of mede-eigenaar in een gebouw klant bent van Solvio Verzekeringen kunnen wij bovendien de aangifte verzorgen van A tot Z.

family_home_paperSolvio Solutions bestudeert ook hoe de ecologische voetafdruk van gebouwen kan verminderd worden met grondige investeringen en renovaties zoals met ESCO (Energy Service Company) projecten, Clean Technology en Clean Management, hoe deze projecten op een voordelige wijze kunnen gefinancierd worden, en welke strategieën kunnen gebruikt worden bij de implementatie van nieuwe structuren in gebouwen waar gezinnen en/of bedrijven samenwonen, werken en leven. De energiebesparende oplossingen die worden uitgedacht in samenwerking met de partners van Solvio, en de begeleiding van deze projecten wordt uitgevoerd vanuit deze pijler.

Wij kunnen onze klanten en hun projecten ook laten begeleiden door onze architecte Sally De Waegeneere, en voorzien per project een offerte op maat.

Aanbod

Onderhoudsoplossingen voor gebouwen

Afhankelijk van de keuze van de klant gaan wij te werk op afroep of met een onderhoudscontract. Wij bieden daarbij verschillende formules aan. Voordeel van een onderhoudsovereenkomst is dat uw gebouw preventief behandeld en gescreend wordt op meer dan 50 punten, en dat er op gerede tijdstippen een controle gebeurt van deze punten. Dit kan gaan van het periodiek nakijken en vervangen van lampen, tot afstellen van deuren en deurpompen, vervangen van naamplaatjes, leveren en plaatsen van rookmelders tot het aanbieden van een 24/24 stand-by service en onze bijstand ter plaatse binnen de 2 uur na een dringende noodoproep.

Klusdienst voor particulieren

Bent u op zoek naar een klusjesman voor kleinere en middelgrote werkjes, ook daar kan Solvio Solutions u mee helpen. Onze mensen hebben ervaring in allerlei disciplines, en wij zorgen voor de juiste man op de juiste plaats.

Offertedienst na schades

Solvio Solutions is gestroomlijnd op snelle interventies. Bij de behandeling van een schadegeval kan dit van belang zijn, niet enkel voor de tijdelijke herstelling van de oorzaak, maar ook voor het indienen van een offerte bij de verzekeraar voor de afhandeling van het dossier. Solvio Solutions kan u bijstaan bij het opmaken en indienen van een correcte offerte zodat er sneller aan de herstelling van de gevolgschade kan gestart worden.

Offerte

Wenst u een offerte op maat, dan kan u contact met ons opnemen. Wij bieden zowel onderhoudsoplossingen voor particuliere residenties als bedrijfsgebouwen.