Partner in proactieve innovatie

in & rond gebouwen.

Oud koppel aan Bringme Box

Innovatie als motor

 

Comfort en technologie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. We zijn gesteld op het ontvangen van diensten en product wanneer het ons uitkomt en contactloos is inmiddels de norm. Maar ook in het samenleven en -wonen is technologie van enorm belang. En dan hebben we het niet enkel over slimme leverboxen, geïntegreerde bestelsystemen en collectieve bestelplatformen.

 

Efficiënte VME door centralisatie

 

Als Syndicus kennen we als geen ander de noden en plichten van samenleven in gebouwen. Een geoliede en vlotte communicatie is van vitaal belang voor elke VME en ook daar kunnen we met innovatie een groot verschil maken. Denk maar aan duidelijke signalisatie in de gebouwen, transparante afspraken voor de polyvalente ruimtes dankzij gecentraliseerde systemen en real time communicatie met de voltallige VME door middel van slimme schermen.

 

Waardecreatie door innovatie en technologie

Als partner voor Innovatie en technologie, zijn op verschillende vlakken een meerwaarde in en rond gebouwen:

 

 • Financiele meerwaarde bij verkoop en verhuur
 • Verhoogd comfort voor alle partijen voor aanvang van de werken
 • Efficientie door centralisatie van interne communicatie van de VME
 • Transparantie door een centraal beheersysteem

EFFICIËNTE VME door centralisatie

 

Als syndicus kennen we als geen ander de noden en plichten van samenleven in gebouwen. Een geoliede en vlotte communicatie is van vitaal belang voor elke VME (Vereniging van Mede-Eigenaars)  en daar maken we met innovatie een groot verschil.

Denk maar aan;

 • Duidelijke signalisatie in de gebouwen;
 • Transparante afspraken voor de polyvalente ruimtes dankzij gecentraliseerde systemen;
 • Real time communicatie met de voltallige VME door middel van slimme schermen.

En dit is nog maar een begin. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos.

 

INNOVATIE ALS MOTOR van het samen leven

 

Comfort en technologie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. We zijn gesteld op het ontvangen van diensten en product wanneer het ons uitkomt en contactloos is inmiddels de norm. Maar ook in het samenleven en -wonen is technologie van enorm belang. En dan hebben we het niet enkel over slimme leverboxen, geïntegreerde bestelsystemen en collectieve bestelplatformen. En dat begint al in de eerste fase van het proces.

 

Onze meerwaarde aan de tekentafel?

Als specialist in innovatie botsen we maar al te vaak tegen de ‘beperkingen’ van de oorspronkelijke voorzieningen, gaande van praktische, fysieke tot technologische oplossingen. En dit ook in nieuwbouwprojecten. Een gebouw ‘slimmer’ bouwen, vergt ook ‘slimmer’ beheren na de oplevering.

Is er voldoende fysieke ruimte voorzien voor slimme boxen, is de juiste bekabeling voorzien voor slimme systemen (ook al zullen ze later geïmplementeerd worden), hoe worden de gemene polyvalente ruimtes later beheerd? Wat met de laadpalen, de elektrische (bak)fietsen? Kortom; werd er niets over het hoofd gezien? Ook de afstemming van de slimme techniek met de statuten van een VME behoort tot onze expertise.

Zie ons gerust als de duurzame stok achter de innovatiedeur. Met een team van ervaren en betrouwbare professionals en partners, zit onze meerwaarde in de conceptfase, de uitvoering, de opvolging en later ook het beheer van een project.

WAARDECREATIE DOOR TECHNOLOGIE & EXPERTISE.

 

Als partner voor innovatie en technologie, creëren we op verschillende vlakken een meerwaarde voor uw gebouw:

 

 • Financiële meerwaarde bij verkoop en verhuur door maximale ontzorging
 • Verhoogd comfort voor alle partijen, al van voor de eerst steen werd gelegd
 • Efficientie door centralisatie van de communicatie van de VME
 • Transparantie door een centraal beheersysteem op maat van de VME
 • Het uitbouwen van een eigen karakter voor uw gebouw en haar bewoners

Meerwaarde van Solvio als partner

Ervaren syndicus
Uitgebreide klantportfolio
Sterke groep
Eigen team van innovatiespecialisten

Workflow waardecreatie

Innovatie betekent naast vernieuwen, een stevige dosis flexibiliteit en anticipatie. Onze ervaring als innovatiepartner, maar ook als syndicus, leert ons dat de ‘ideale situatie’ enkel bestaat als je deze creëert. En dat doen we aan de hand van een duidelijk stappenplan, dat bovendien perfect te integreren valt in samenwerking met een bestaande workflow. Samen zijn we de vernieuwing van morgen.

1. Concept

Als partner in innovatie, begint onze meerwaarde letterlijk al aan de tekentafel. In deze fase wordt namelijk de basis gelegd voor de innovatie van morgen. Denk hierbij aan het voorzien van bekabeling voor slimme schermen, leverboxen, laadpalen, zonnepanelen, beveiliging en alles wat een VME nodig heeft om degelijk en ‘smart’ te kunnen functioneren. Vergeet de statuten van het gebouw niet, om later tot een beheer(s)bare situatie te komen.

2. Voorbereiding

Met een team van syndici, juristen en techneuten hebben we de nodige ervaring en kennis in huis om elk project in goede banen te leiden. Zo integreren we onze meerwaarde in innovatie naadloos in elke projectontwikkeling. Onze focus is de bewoning van uw project een eigen identiteit te geven op maat van de VME, waardoor u het verschil kan maken met uw project. Dit levert een mooi concurrentievoordeel op bij de verkoop van de kavels.

3. Ontwikkeling

Op basis van het concept van de architect, de aannemer, de ontwikkelaar, het aantal units en het doelpubliek bepalen we samen met de opdrachtgever wat nodig is voor het project. Samen tekenen we de verschillende scenario’s uit en stellen we een gericht budget voor om de identiteit en de ontzorging die u aan de bewoners wenst te bieden, effectief tot uiting te brengen in de VME wanneer het gebouw er staat en de bewoning kan beginnen.

4. Integratie & opvolging

Het gekozen scenario werken we verder juridisch en technologisch uit door zowel het mee bouwen aan de statuten van de VME als het ontwikkelen van een onlineplatform op maat van de noden  van de VME. Het gebouw dat u vandaag zet, kan best al klaar zijn voor de technologie van morgen. We challengen graag uw visie met onze expertise als gebouwenbeheerder, en integreren het gewenste scenario naadloos in de VME.

5. Bewust VME-beleid

Na de integratie kan de opdrachtgever maar ook een mede-eigenaar zelf een syndicus voordragen op de eerste algemene vergadering, of Solvio de eerste vergadering laten organiseren. De VME is uiteraard vrij om haar syndicus zelf te kiezen. Twee scenario’s zijn dan mogelijk; ofwel verzorgt Solvio zelf verder het beheer van het gebouw, ofwel wordt dit uitbesteed aan een derde partij. In dat geval, zorgen we ervoor dat die alle nodige middelen en informatie krijgt om het gebouw te beheren met de tools zoals ze voorzien en bedoeld zijn voor de VME.

Solvio Group van A tot Z of liever à la carte? Aan u de keuze.

Bij Solvio Group bieden we zowel een A-tot-Z service, waarbij u kan reken op onze expertise doorheen het hele traject, aan als een à la carte formule, waarbij u ons inschakelt voor 1 of meerdere van deze 5 stappen. Zo kunnen we elk traject zowel helpen uittekenen als de ondersteuning beiden die u wenst. Solvio Group heeft de juiste expertise in huis om u bij te staan in elke fase van het proces, vanaf het concept tot tijdens de bewoning.

Klaar om samen proactief te innoveren?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.